ЗАКІНЧЕННЯ ВІДНОСИН: ЯК ВИ ЗНАЄТЕ, КОЛИ ДОСТАТНЬО?

Приймаючи рішення про припинення відносин, перше питання, яке ми задаємо собі, це: як я знаю, коли вже достатньо?
Завершення стосунків не стають легкими з віком і досвідом. Іноді ми стаємо настільки втягнутими в зразки та графіки, зручні канавки нашого життя, що щось настільки руйнівне і різке, як припинення відносин може здатися занадто великим зусиллям і суєтою, навіть коли ми втратили радість спілкування. Якщо ви відчуваєте себе так, ніби ви застрягли в цьому місці, шукаючи ознаки того, щоб розірвати або не розірвати відносини, ознайомтеся зі списком ознак, які ми збираємо, коли настане час укусити кулю і закінчити стосунки.

1. Ви більше не довіряєте один одному.
Довіра є однією з найважливіших частин будь-яких відносин, і коли ви втрачаєте це, майже напевно є час припинити відносини. Довіру кожен розуміє по своєму, але є основні ознаки втрати довіри, з якими ви можете погодитись – ви ставите під сумнів мотиви та причини дій іншої людини.
Якщо на обох сторонах існує взаємна недовіра, це може призвести до абсолютного розпаду стосунків і призвести до виникнення ревнощів, гніву та інших негативних почуттів, які можуть отруїти ваші відносини. Подолати цей момент дуже важко.
Але перш ніж прийняти рішення про розірвання стосунків на цьому етапі, запитайте у себе «Що це насправді – мій страх чи є реальні підстави не довіряти коханій людині?» У страху очі великі.


2. Ви розумієте, що у вас є різні цінності.
У всіх нас є свої цінності, важливі для нас — безпека, свобода, консервативна сім’я, ліберальна сім’я, відкритий шлюб. Якими б не були ваші цінності, це нормально, але коли вони ідуть в розріз з цінностями партнера це може бути приводом для припинення відносин.
Кожні відносини мають процес компромісу, переговорів і засвоєння цінностей вашого партнера у вашому житті, але іноді цінності є занадто різними, щоб ніколи не примиритися без рішучого компромісу, який, ймовірно, спричинить скандал.
Коли один з вас бореться проти бажань іншого, або постійно поступається тим, що для нього дійсно є важливим – це серйозна проблема у ваших стосунках, тому можливо краще для обох сторін припинити відносини та рухатися далі.

3. Ваші плани не стосуються один одного.
Ми всі робимо плани на майбутнє, навіть якщо вони йдуть так далеко, як наступні кілька тижнів або місяців, і ваш партнер завжди повинен розглядатися як частина їх, навіть якщо плани не безпосередньо стосуються цієї людини.
Більше не задумувати про плани з вашим партнером — це один з найважливіших ознак, що настав час покласти край зв’язкам. Якщо ви плануєте своє життя не беручи до уваги іншого, він вже не є великою частиною того, що вам дорого. Якщо ви підсвідомо бачите його тимчасовим супутником, то ви вже психологічно відпустили та просто продовжуєте стосунки по інерції. Закінчіть відносини, щоб обидва могли рухатися далі.

4. Ви більше не отримуєте ніякого задоволення.
Відносини повинні бути веселими та радісними. Якщо ви втратили задоволення, це привід замислитися – припините відносини або спробувати відновити почуття. Ніщо нас так не руйнує, як рутина.
Відносини повинні бути відповідальними та дорослими, а також веселими, тому завжди має бути баланс обох сторін. Якщо ви втомилися від відносин, ви повинні усвідомити, що життя занадто коротке, щоб бути з людиною, яка не те, що вам цікаво. Якщо ви обговорювали цю проблему більш ніж достатньо і не дійшли згоди, може бути правильним припинити відносини.
5. Ви перестали спілкуватися.
Можливість спілкуватися з легкістю на будь-які теми та розуміти один одного є дуже важливою у стосунках. І якщо з часом один з партнерів перестає докладати зусиль, що зрозуміти то це може стати каменем спотикання. І для багатьох це є вагомим приводом припинити відносини.
Якщо ви не можете відкрито виражати свої почуття, комфортно висловлювати свої думки – це ознаки нездорових відносин. Зрозуміти один одного можливо лише за однієї умови – намагаються обидва партнери. Як то кажуть, танго танцюють двоє.


Насправді всі ці питання можна вирішити, звернувшись до психолога. Але для цього повинно бути бажання будувати гармонійні стосунки.
На мій особистий погляд, розривати стосунки потрібно коли є насильство фізичне та психологічне. Насильство руйнує. Ніхто не має право руйнувати чуже життя.
Бережіть себе і своє кохання!