Як знайти щастя

Дізнайтеся найкращі поради з усього світу

Ви шукаєте щастя? Хоча щастя може відчуватися невловимим або поза досяжності у часі, це не означає, що подорож за птахом щасті є неможливою. Адже вана може чекати вас біля наступного кута.

Або це може бути навіть простіше. Можливо, з вами все час було ваше щастя, можливо, ви не знайшли часу, щоб усвідомити, що це було не настільки складно, ніж ви колись вважали. Ви, напевно, знаєте, що це не про водіння новітнього автомобіля або наявність останнього пристрою. Але що ж дійсно приводить до щастя? Розглянемо чотири дослідження з усього світу, щоб відповісти на це питання.

Завжди вдосконалюйтеся

У дослідженні 2007 року, що відображає дані британського опитування домогосподарств, було виявлено цікавий висновок про коріння щастя.

Що робить нас щасливими: отримуємо те, чого хочемо або про що мріємо? Як це не парадоксально, здається, що не «стан одружених» робить нас найщасливішими, а динамічні події, такі як «запуск нових відносин».

Точно так само очікування “отримати нову роботу” мали більший вплив на щастя, ніж статус працевлаштування. Період “чекаємо дитину” більш щасливий, ніж “бути батьками”. Подібним чином, події, такі як «запуск нового курсу», «здача іспиту» або «купівля нового будинку», були також значимими в контексті щастя.

Навпаки, події з низьким ставленням до щастя включали кінець відносин, втрату роботи та втрату батьків. Що все це означає, і що робить людей у ​​Великобританії щасливими? Давайте поговоримо про це.

Позитивні динамічні події, а не статичні. здаються ключовими,. Хоча це може звучати трохи поверхнево, це має сенс до певної міри, якщо ви вважаєте, що щастя є “миттєвим” станом.

Що ми можемо почерпнути з цього дослідження? Якщо ви хочете продовжити щастя у вашому житті або залишитися позитивним, зрозумійте, що завжди існує ймовірність щасливі події, шо чекає за рогом на вас. І якщо ви не відчуваєте, що чекаєте – вийдіть і зробіть щось щасливе. Як сказано в цитаті з Авраама Лінкольна: “Найкращий спосіб передбачити своє майбутнє – створити його”.

Оточуйте себе щасливими людьми

У дослідженні 2008 року, яке було опубліковано за даними дослідження Framingham Heart Study, проведеного в Фремінгем, штат Массачусетс, було опитано 4,739 людей. Їх просили відповісти на одне цікаве запитання: чи залежить наше щастя від щастя людей навколо нас?

Надзвичайно, результати дослідження показали, що саме так.

Люди, які оточені щасливими людьми, частіше стануть щасливими в майбутньому.

Більше того, аналіз показав, що цей ефект був результатом поширення щастя , а не лише артефакту щасливих людей, які прагнули спілкуватися один з одним.

Згідно з цим дослідженням, якщо у вас є друг, який живе в неподалік від вас, і що друг стає щасливим, шанси на те, щоб ви також станете щасливими, зросли приблизно на 25%. Те ж саме стосується подружжя, братів і сестер, які проживають поряд, і  найближчих сусідів. Цікаво, що щастя колег не впливало на щастя оточуючих.

Що все це означає? Оточуйте себе щасливими людьми якомога більше, тому що дуже ймовірно, що їхнє щастя пошириться на вас.

Нагадаємо про позитивні спогади

В австралійському дослідженні, в якому приймали участь більш ніж 300 молодих людей показали, що у тих, хто згадував ситуації вирішення проблем або те, що сформувало його такою людиною, якою він є сьогодні, відбувається зменшення негативнцх емоції і підвищеня позитивних емоцій відповідно.

Ці висновки дозволяють припустити, що просто подумавши про час у вашому житті, коли ви подолали виклик або час, коли ви пройшли через значний досвід життя, який змінив вас на краще, можна було б ефективно підвищити ваш настрій, а отже, ваше щастя.

Колективні цілі або самовизначення

Дослідження, проведене у 2019 році з Південної Кореї за даними Корейського загального соціального обстеження (КГСС), показало, що респонденти, які визначили пріоритетність духовності, були більш щасливими ніж ті, хто цінував соціальні відносини (друзі, сім’я, сусіди).

Люди, які приділяли найбільшу увагу зовнішнім досягненням (гроші, освіта, робота, дозвілля), були найменш щасливими.

Ці висновки говорять про те, що шлях до щастя в Південній Кореї не в тому, що блищить золотом, а, скоріше, після досягнення цілей, пов’язаних з колективізмом або самовизначенням, найважливішим є підвищення і збереження щастя.

Слово від НАС (психологічної допомоги)

Зрозуміло, що те, що робить вас щасливим, може залежати від того, де ви живете в світі (хоча це обмежені дослідження, які розглядають різні концепції). Британці цінували позитивні зміни, американці раділи, коли оточуючі були щасливі, австралійці раділи, згадуючи позитивні спогади, і південнокорейці були щасливі, коли займалися колективістськими і духовними справами.

Спільною темою, однак, є те, що щастя постійно змінюється, і ваш лічильник щастя завжди може бути підвищений. Якщо ви дійсно бажаєте бути щасливим, оточуйте себе позитивністю і намагайтесь бачити за межами ваших нинішніх обставин більшу картину вашого місця у великому всесвіті.